проектът е некомерсиален
и е посветен на Герасим Величков - Джери, от приятелите му.

Споделете в социалните мрежи.

Публикувано: петък, септември 23, 2011 в 8:52 am.
В следните категории: Впечатления.
Можете да следите публикацията посредством RSS 2.0 feed, както и да коментирате.

Владо Руменов

Джери…

68579_577534958936790_1750278668_n

За хора като него не се пише лесно. И не се пише лесно, защото едно от малкото неща, които ненавиждаше беше да е център на внимание. Сигурно в момента критично се е взрял през очилата си в дисплея на лаптопа ми.
Животът ни срещна в гимназията. Четяхме еднакви книги, слушахме еднаква музика. И двамата еднакво се стремяхме да не се задържаме много-много на едно място и да сме някъде из природата. Предизвикваха го планините. Не беше от хората, които живеят, за да работят. Тъкмо обратното – работеше, за да живее. А животът за него бе пътуване. Животът бе низ от пътешествия, които той внимателно подготвяше и по време на които срещаше планини и хора. Планини, родили различни богове и хора, говорещи на различни езици. И с планините и с хората се разбираше прекрасно, а и те го разбираха и приемаха.
В две от тези му пътешествия го съпътствах. И двете бяха в Хималая, географско понятие, което значи много повече от “планина”, макар и най-голямата. Мисля, че беше любимата му.
Минавахме през селца и манастири. Минавахме покрай върхове, преодолявахме превали и премеждия. Някои бяха сериозни, но знаех, че докато пред мен крачи Джери всичко ще бъде наред. И беше.
Наскоро Джери предприе най-важното пътешествие на живота си – това към Отвъдното. За него също се беше подготвял внимателно и дълго. Не ме е страх за него. Знам, че ще се справи – виждам го да крачи напред…

На добър час, Джери…

2 Responses so far

Leave a Reply

Всички коментари се публикуват след одобрение от редактор. Разглеждането на коментари се извършва в срок до 48 часа от момента на изпращането им. Ако не виждате коментара си веднага, не е необходимо да го изпращате повече от един път. Comments will be published after approval by the editor. Consideration of comments shall be made within 48 hours of submission. If you do not see your comment immediately, no need to send it more than once.